Nadia Nadim gjorde två mål mot Ukraina. Foto: Bildbyrån

Sveriges konkurrenter krossade Ukraina i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Danmark krossade Ukraina i VM-kvalet i kväll och vann med 5–1.

Två mål av Nadia Nadim och Sanne Troelsgaard avgjorde matchen.

Danmark, Sveriges huvudmotståndare i VM-kvalet, krossade i kväll Ukraina på bortaplan i Lviv. Matchen slutade 5-1 till danskorna.

Storstjärnan Nadia Nadim gjorde två mål. Det första nickade hon in efter en frispark av Pernille Harder. Därefter följde Harder själv upp med ett mål och Danmark kunde gå till halvtid med en tvåmålsledning.

VM-kval fotboll

Tidigt i den andra halvleken utökade Nadim ledningen till 3-0 på en straff. Kort därefter hade Nadim chansen att göra sitt tredje mål för kvällen på ännu en straff – men den danska storstjärnan missade.

Sanne Troelsgaard gjorde kort därefter 4-0 innan Olga Ovditjuk gjorde ett tröstmål för Ukraina. Sanne Troelsgaard satte därefter spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen på övertid.

Sverige toppar kvalgruppen på 15 poäng efter segern i går. Danmark är tvåa på 12 poäng och mycket talar för att det kommer att avgöras den 4 september när Sverige möter Danmark borta på Energi Viborg Arena.

VM-kval

Ukraina logo

Ukraina

1 - 5

Danmark logo

Danmark

Arena Lviv, Lviv
Publik: 1000
Domare: Carina Vitulano

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet