Foto: Bildbyrån

SvFF permitterar – förbundskaptenerna berörs

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet permitterar 90 medarbetare, meddelar SvFF på sin hemsida. Bland dem som omfattas av beslutet märks bland andra förbundskaptenerna och assisterande förbundskaptenerna för dam- och herrlandslagen.
– Något vi helst ville slippa, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Genom att korttidspermittera medarbetare vill Svenska fotbollförbundet ta ett långsiktigt ansvar för verksamheten.

– Vi påverkas precis som alla andra av coronautbrottet – även ekonomiskt. Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Vi vet ju faktiskt inte hur länge den kommer att vara, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Beslutet om korttidsarbete, som berör de 90 medarbetarna i olika omfattning, gäller från den 14 april till den 31 maj.

– Genom att införa korttidsarbete kan vi minska den ekonomiska belastningen på organisationen – och därmed också risken för att verksamheten påverkas negativt. Det är naturligtvis något vi helst skulle slippa, men i rådande läge är det en nödvändig och viktig åtgärd – som också känns rimlig gentemot våra otroligt lojala och engagerade medarbetare, säger Sjöstrand.

Förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Gerhardsson är två av dem som omfattas av beslutet liksom de assisterande förbundskaptenerna.

ARKIV: Förbundskapten om oron för klubbverksamheten (2020-03-18)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Janne Andersson är orolig för klubbarnas ekonomi när alla matcher skjuts upp. Foto: Bildbyrån

”Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag att snabbt komma i gång igen när läget vänder.”

Källa: regeringen.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet