Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

SVT-experten om Segers utspel: ”Rimligt”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger menar att om hon är i bra form ska hon vara med i VM-truppen.

SVT:s expert Hanna Marklund håller med.

– Jag tycker att det är rimligt.

– En Caroline Seger i bra form är så klart med i ett VM.

Så lät det när Seger pratade om sig själv i tredje person med SVT Sport tidigare i veckan. Men är det en självklarhet att Seger i form ska vara en del av en VM-trupp till sommaren?

– Ja, det är självklart att hon ska vara det. Är hon spelbar och i bra form, då är hon given, säger SVT-Experten Hanna Marklund.

Vad tycker du om hennes utspel?

– Hon vill väl visa att hon har betytt mycket för landslaget och att hon har en plats där. Hon vill vara väldigt tydlig med att om hon är i bra form ska hon vara med. Jag tycker att det är rimligt.

”Bara om hon kommer tillbaka till form”

– I dagsläget finns det inte så många mer mittfältare i en balanserande roll, men hon kanske inte ska vara en startspelare.

Tar hon inte en plats från en eventuell ung joker?

– Caroline Seger har en helt annan position än unga jokrar som man vill kasta in in slutet av matcherna. Hon har så mycket annat, hon har så mycket kunskap och när hon är i form så tillför hon så mycket på plan och utanför planen. Men hon har varit borta länge. Men bara om hon kommer tillbaka till form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.