SVT Sport träffar John Guidetti i en exklusiv intervju

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti är hemma i Sverige och förbereder sig inför en säsong som kan bli den viktigaste i hans karriär.

I en exklusiv intervju med SVT Sport talar han bland annat ut om den tuffa tiden i Spanien, kärleken till Allsvenskan och det är där berömda självförtroendet.

– Jag är inne i rytm nu. Jag vill inte gå tillbaka till att sitta på bänken, jag vill spela. Det är bara att kolla på alla lag jag spelat i. Säga vad man vill, men lagen går bra när jag är med, säger Guidetti i en exklusiv intervju med SVT Sport.

Efter utlåningen till tyska Hannover i vintras är John Guidetti tillbaka hemma i Stockholm och förbereder sig inför kommande säsong. Planen är att återvända till Spanien och Deportivo Alaves där han har två kvar på sitt kontrakt.

Trots att han hunnit fylla 28 år lider inte Guidetti av någon åldersnoja.

– Nej, speciellt inte nu när man ser dom äldre. Zlatan, Cristiano och Messi. Fotboll har blivit annorlunda, jag har tio år kvar. Det är om två-tre år jag ska vara som bäst, säger han.

Det ryktas annars om Allsvenskan för din del…

– Jag har inte läst så mycket om allsvenska rykten. Men det är klart fansen hoppas, det förstår jag också. Det är kul. Jag tycker allsvenskan är fantastisk, det ska jag inte sticka under stol med. Jag följer allsvenskan med passion och jag tycker det är kul att allsvenskan är så pass bra som den är, men jag trivs bra utomlands och äventyret är inte slut där. Vi får se vad framtiden har att bjuda på, säger han.

Se hela reportaget med John Guidetti i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.