Robin Quaison: ”Efter corona var det katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tolv mål under hösten och vintern med klubblaget Mainz var Robin Quaison bättre än någonsin och målades upp som en svensk nyckelspelare inför EM.

Sen kom coronapandemin och när säsongen återupptogs gick Quaison inte att känna igen.

I SVT Sports nya reportageserie ”Landslagsstjärnan” berättar 26-åringen om en tung period, både mentalt och prestationsmässigt. 

– Det var enkelt att spela fotboll. Allt var frid och fröjd. Kroppen och hjärnan mådde bra, men efter corona var det katastrof, säger han.

När fotbollen väl drog i gång igen blev det bara ett mål på nio matcher för Quaison som fick tio dagar att förbereda sig inför omstarten av Bundesliga. 

Herrlandslaget i fotboll

– Det var jättekonstigt. Visst, det är samma för alla. Det är inte bara Robin det är konstigt för. Vissa hanterar det bättre än vad jag gjorde, men jag kom inte in i det. Jag är väldigt irriterad och besviken på mig själv.

Hur var tiden i karantän?

– Det var långtråkigt. Jag visste inte när jag skulle få spela fotboll och det fanns ingen fotboll på TV. Vissa dagar riktigt jobbiga och man tänkte, vad gör jag i dag? Det fanns mycket energi och man blev rastlös. Det var irriterande och en jobbig tid. 

I reportaget berättar Quaison även om sin underskattade roll i landslaget, det nya träningsupplägget i sommar och att han redo att spela för en större klubb.

Se hela ”Landslagsstjärnan” på SVT Play eller i spelaren här nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet