Skadad Seger utbytt mot Sydafrika: ”Stel, men ingen fara”

Uppdaterad
Publicerad

Med fem månader kvar till VM spelade Sverige 0–0 i sin första landskamp för året, mot Sydafrika i Kapstaden.

Lagkaptenen Caroline Seger blev utbytt i halvtid på grund av en skada – men gav lugnande besked efter matchen.

– Jag mår bra. Jag är lite stel i nacken, men det är ingen fara, säger hon till SVT Sport.

Det var i slutet av den första halvleken som Seger föll till marken och blev liggande efter en närkamp i höjd med mittlinjen.

En bår bars in på planen, men lagkaptenen kunde resa sig för egen maskin efter läkarvård. Seger tog sig för nacken och fanns inte med när de svenska spelarna kom ut till andra halvlek. Piteås guldmakare Julia Karlernäs ersatte.

Damlandslaget i fotboll

– Jag mår bra, lite stel. Det var en konstig situation men det är ingen fara så det är skönt, säger Caroline Seger till SVT Sport efter matchen.

Den första halvleken var händelsefattig och en frustrerad förbundskapten i Peter Gerhardsson verkade irriterad över Sveriges oförmåga att komma till klara lägen.

– I den sista tredjedelen, vi har bra kontroll upp dit men vi är inte lika bra på att sätta oss i bra chanser. Och de få lägen vi får, där är vi inte effektiva så det finns mycket att göra, säger Gerhardsson.

Ribbträff av Glas i slutminuterna

Med kvarten kvar av matchen tog sig Hanna Glas runt på högerkanten och slog ett inlägg mot främre stolpen. Där nådde inhopparen Madelen Janogy högst och nickade bollen tätt över ribban.

I den 81:a minuten kom Glas i samma läge, men valde att skära inåt i banan och gå på eget avslut. En fin vänsterträff som satt klockrent i ribban.

Närmare än så kom aldrig Sverige och matchen slutade 0–0.

– Jag känner att vi kan bli bättre. Många spelare har inte spelat på ett tag så det är lite försäsong även på landslagsnivå, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Debutanten höll nollan

Även Seger håller med om att mycket måste förbättras.

– Inte någon av våra bättre matcher. Vi ska inte skylla på massa saker men en del spelar in, bland annat att vi inte spelat match ihop på två månader. Det var första matchen för i år för många, domaren var sisådär men det är skönt att vara i gång, säger Seger.

Målvakten Cajsa Andersson fick hålla nollan i sin landslagsdebut.

– Kul att äntligen få göra debut, något man längtat efter. Sett till matchen var det en lugn dag på jobbet, det var inte överdrivet mycket som hände.

Träningslandskamper

Sydafrika logo

Sydafrika

0 - 0

Sverige logo

Sverige

Green Point Stadium, Cape Town
Domare: Letticia Viana

SVERIGES STARTELVA

12 Cajsa Andersson – 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson – 24 Julia Zigiotti Olme, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) – 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 22 Olivia Schough.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet