Syrianska skriver på sin hemsida att man anmält Brännström. Foto: Bildbyrån

Syrianska polisanmäler Dalkurdtränaren

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds tränare Andreas Brännström anklagade igår Södertäljeklubben Syrianska för att använda matchfixning som ”ekonomisk modell”. Nu reagerar Syrianska genom att anmäla tränaren till både polisen och Svenska fotbollförbundet.

– Svårt att uttala mig eftersom jag inte vet vad anmälan gäller. ”Förtal av förening” är ju inget som finns i lagboken, skriver Brännström i ett meddelande till SVT Sport.

– Det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, sade Brännström till Fotbollskanalen.

”Inga problem med Dalkurd som förening”

Nu går Syrianska ut på sin webbplats och meddelar att de har anmält Brännström, men de påpekar också att de inte har något emot föreningen Dalkurd.

”Under de senaste dagarna har Andreas Brännström, via twitter och media, anklagat Syrianska FC för systematisk matchfixning och ansett att Södertälje är en högborg för matchfixning. Detta är allvarliga anklagelser som helt saknar grund, därför har Syrianska FC valt att anmäla Brännström både till polisen och Svenska fotbollförbundet. Syrianska FC vill också förklara att klubben inte har några som helst problem med Dalkurd som förening”, skriver Syrianska på sin webbplats.

Andreas Brännström vet inte vad anmälan gäller och har därför svårt att uttala sig om ärendet.

– ”Förtal av förening” är ju inget som finns i lagboken. Jag har redan förklarat för polisen att jag är behjälplig för att komma till rätta med de problem som på senare tid dykt upp i svensk fotboll. Jag hoppas öppna upp för att bryta den tystnadskultur som, förmodligen på grund av rädsla, rått, skriver Brännström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.