Talangen Cajuste om valet mellan Sverige och USA

Uppdaterad
Publicerad

Han är en av svensk fotbolls största talanger och har fått sitt stora genombrott den här hösten.  

I SVT Sports serie ”Landslagsstjärnan” berättar Jens Cajuste om sina dubbla nationaliteter där valet står mellan att representera det svenska eller amerikanska landslaget.  

– Det skulle vara en ära att få spela för det svenska landslaget, även om jag också är amerikan, säger han. 

Jens Cajuste är bara 21 år har redan en självklar roll på FC Midtjyllands centrala mittfältet när de mött lag som Atalanta och Liverpool i Champions League den här hösten. Prestationer som gjort att han blivit aktuell för spel i landslaget. Om det blir USA eller Sverige återstår att se.  

– Jag tycker inte det är jobbigt, men det klart att man måste ta sin tid för att bestämma sig. Det är beslut jag måste hålla mig till i resten av min karriär. Jag lägger mycket vikt på det, säger han till SVT Sport.  

Vad kommer vara viktigast för dig när du tar beslutet?  

– Det är många faktorer som spelar in. Jag diskuterar med min familj hur de känner och hur jag känner så klart. Att få representera sitt land är ett av det största man kan göra i fotbollen och det skulle vara en enorm ära oavsett om det är Sverige eller USA.

Rent hypotetiskt. Janne Andersson tar ut sin nästa trupp på onsdag. Om han ringer dig och vill att du är med i truppen, vad svarar du? 

– Det får vi se, men det skulle vara en enorm ära.

Hela avsnittet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.