Tammy Abraham derbyhjälte för Chelsea

Tammy Abraham gjorde två mål på två minuter när Chelsea slog West Ham med 3-0 under måndagskvällen och vände uppåt i tabellen efter två raka förluster.

Thiago Silva tog vara på det slarviga markeringsspelet på hörna i den tionde minuten och nickade in 1-0 till Chelsea.

Hemmalaget släppte sen aldrig på gaspedalen. I andra halvlek anslöt sig också gästerna till det uppdragna tempot. West Ham hade flera lägen att utjämna. Men i stället för en kvittering tappade man matchen på två minuter.

Tammy Abraham vrickade in Timo Werners lösa skott till 2-0 i den 78:e matchminuten. Ett par minuter senare satte han 3-0 ur snäv vinkel och stängde matchen.

Men segern kan ha blivit dyrköpt. Landslagsbacken Ben Chilwell linkade ut fotledsskadad strax innan 1-0-målet. Han missar med största sannolikhet derbyt mot Arsenal på annandagen. Sedan tidigare finns högerbacken Reece James på skadelistan.

Chelsea klättrar nu till en femteplats i Premier League, sex poäng bakom serieledaren Liverpool.