Tankovic briljant i Hammarbykross: ”Bästa match vi gjort – det är totaldominans”

Hammarbys vinst- och målform fortsätter. Hemma mot Östersund spelade de gladfotboll, hade 3-0 mot Östersund, redan efter en halvtimme och vann till slut med 4-0. Gladast av dem alla var nog Muamer Tankovic. Den offensiva mittfältaren gjorde mål, sköt i stolpen och assisterade till mål.

Muamer Tankovic har börjat allsvenskan strålande. Den offensiva mittfältaren har lyst av självförtroende, glidit fram med bollen och låg inför omgången delad etta i den allsvenska poängligan med åtta poäng.

Efter Hammarbys 4-0-seger över Östersund, ”Bajens” fjärde raka seger, leder han den.

– Jag var helt okej.  En helt okej prestation, men det gäller att fortsätta vara koncentrerad, säger Muamer Tankovic till C More.

I ett drömanfall, där Hammarby skötte allt via flera olika spelare, sköt ”Mujo” först i stolpen – på returen gjorde Jeppe Andersen 1-0. Då hade det bara gått tre minuter.

”Deras fel”

Bara nio minuter senare gled han återigen fram sådär elegant över bana och smekte fram bollen till Vidar Örn Kjartansson. Islänningen svarade med att distinkt göra 2-0.

Hammarby hade 3-0 redan efter 30 minuter efter att Nikola Djurdjic gått hårt åt Charlie Colkett och vunnit bollen för att sedan skicka in den bakom Sixten Mohlin.

”Ingen har ringt – ni behöver inte oroa er”

Innan Tankovic blev utbytt, sedan Simon Sandberg blivit utvisad, avrundade han en magisk kvälll med att iskallt, för andra matchen i rad, göra mål på straff.

– Jag har inte varit med om sån här dominans. Vi kör över dem. Även när vi får en utvisning kör vi över dem. Jag har inga ord, det är fantastiskt skönt att se. Det är den bästa match vi gjort – det är totaldominans.

Efter matchen slog Tankovic också bort alla spekulationer om ett nytt utlandsäventyr.

– Ingen har ringt, ni behöver inte oroa er. Jag ska stanna kvar så länge som möjligt, just nu är jag är, och trivs här.