Muamer Tankovic på dagens träning på konstgräset på Djursholms IP. Foto: TT.

Tankovic: ”Drömmen är att få spela”

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tankovic är hetast i allsvenskan. Det är nu dags att ta nästa steg och slå sig in i landslaget. Han gjorde debut redan 2014 i en träningslandskamp och fick sedan chansen på januariturnén i år. Nu är han högst aktuell för spel i EM-kvalet mot Färöarna på torsdag.  

– Jag har blivit äldre, mer mogen och bättre fotbollsspelare. Man är här på ett annat sätt nu liksom  Mina offensiva kvaliteter jag har. Jag leder nu skytteligan och assistligan i allsvenskan av en anledning  och vi får hoppas att de vattnar planen, säger 24-årigeTankovic till SVT Sport och tänker på torsdagens EM-kval mot Färöarna på konstgräs, ett underlag han normalt spelar på vid matcherna på Tele2 med Hammarby.

Tankovic är nykomling i truppen och inget tyder på att han får spela från start i Torshamn. Tankovic är dock förberedd på att göra sin del och är mentalt redan där.

– Men om de inte gör det så måste koncentrationen vara upp ännu mer än vanligt. Vi kanske måst ta en extra touch men det ska vara en snabb sådan. Nyckeln blir att hålla koncentrationen uppe i 90 minuter. Gör vi det ska det gå hur bra som helst, säger Tankovic.

”Folk tror att man ska gå dit och vinna med 5-0”

Det finns ingen risk för underskattning mot Färöarna, som är rankat 118:e mellan Kenya och Bahrain.

– Inga matcher är lätta matcher. Folk tror att man ska gå dit och vinna med 5-0 men vi får göra det bästa av situationen jag ser fram emot detta väldigt mycket, jag vill verkligen spela. Vill visa vad jag går för, jag vill spela och visa upp mig. Drömscenariot är att få spela, att göra en bra match och vinna matchen, avrundar Tankovic.

På söndag spelar Sverige, rankat 18:e, mot Norge, 50:e, på Friends.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet