Hammarby besegrade Sirius. Foto: Bildbyrån

Tankovics dubbel gav Hammarby tätkänning

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tankovic fick stående ovationer när han byttes ut efter sina två mål mot Sirius som besegrades med 2-0 på Tele2. Efter tredje raka segern är nu Hammarby på samma poäng som serieledande Malmö FF – med en match mer spelad.

Tankovic gjorde 1-0 på straff efter en halvtimme och ett par minuter senare fastställde han slutresultatet 2-0 efter ett tjusigt lobbmål, en tidig kandidat till Årets mål. Djurdjic som fällts ville själv lägga straffen men den tog Tankovic hand om.

– Klart att Nikola (Djurdjic) är sugen på att slå den. Men vi har kommit överens med tränarna om att jag slår straffarna i år. Inget snack om saken, säger Tankovic.

Hammarbys tränare Stefan Billborn fick se två olika halvlekar.

– Vi var bra i första halvlek men går ner oss ganska kraftigt i andra halvlek även om jag aldrig blev orolig. Tre poäng är skönt, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

Noterbart är att Hammarby bytte in Odilon Kossounou, 18, med tio minuter kvar. Han såldes i veckan till belgiska Club Brügge för minst 30 miljoner kronor, den största övergången i Hammarbys historia.

Sirius har tagit en poäng på de sex senaste matcherna

Efter två raka inledande segrar har Sirius bara tagit en poäng på sex matcher och balanserar precis över strecken.

– Det avgörs i första halvlek där vi förlorar matchen. Det är tufft att spela här och vi skapade inte speciellt många lägen. Vi ligger långt ner i tabellen men vi får kriga på och inte älta det, säger förre hammarbyaren Philip Haglund.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

2 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 21905
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.