Hammarbys Astrit Selmani firar med fansen efter sitt 2-1-mål. Foto: TT

Hammarby gav AIK hjälpande hand i guldstriden – vann mot Malmö FF

Hammarby kom från ett tungt uttåg i kvalet till Conference League. Malmö från ett lyckat avancemang till Champions League och kommande gruppspelsmatcher mot Juventus och Chelsea. Hammarby skakade av sig Baselmatchen och vann med 2-1. AIK-fansen kan jubla högst som nya serieledare.

– De skapade många chanser men vi fajtades. Vi hade gärna velat styra matchen bättre men tre poäng var viktigt. Det var tufft att inte gå vidare efter Baselmatchen men vi använde den energin till den här matchen, säger Hammarbys storspelande målvakt David Ousted till Discovery.

I slutminuterna räddade Ousted återigen sitt lag när han parerade Anel Ahmedhodzics friläge. MFF-spelaren halkade till i skottögonblicket. Det var tungt MFF-tryck men Hammarby stod emot hela den sex minuter långa tilläggstiden. MFF hade 30 avslut under matchen.

– Killarna måste hyllas. Vi slog Malmö och Basel och man kan inte begära mer. Vi hade marginalerna med oss i dag, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic.

– Vi var dominanta och förtjänade att vinna. Deras målvakt (David Ousted) gjorde en fantastiskt insats, kanske sitt livs insats, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

Inbytte Selmani avgjorde

Malmö såg ut att ha tagit över matchen när inbytte Astrit Selmani tryckte in 2-1 i mitten av den andra halvleken. Han blev frispelad av Mohanad Jeahze från vänsterkanten och kunde vinkla in bollen i det tomma målet.

Strax efteråt bröt Jeahze högt upp och satte igång en omställning och frispelade Paulinho. Men

Malmös målvakt Ismael Diawara kunde hålla sitt lag kvar i matchen med en viktig räddning, en av många denna kväll på Tele2 Arena.

Strax efteråt var Antonio Colak ytterst nära att kvittera för Malmö men David Ousted gjorde en fin parad och räddade det tunga skottet.

MFF hade två jättechanser att ta ledningen

Efter runt en timme skapade Malmö två jättechanser på ett par minuter. Först fick Antonio Colak bollen i djupled men fick bollen för långt ifrån sig i nedtagningen och Björn Paulsen kunde rensa.

Sedan kom helt Malik Abubakari helt fri med Hammarbys målvakt som gick ut och gjorde sig stor och avstyrde chansen. Ousted fick rejält ont och plåstrades om i ett par minuter innan matchen kunde återupptas.