Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Thomas Zilliacus hoppas ska hända i budgivningen av Manchester United. Foto: Pressbild/Bildbyrån

Thomas Zilliacus kritik mot Manchester United-ägarna: ”Då har vi ett problem”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Zilliacus är en av tre personer som vill köpa Manchester United. Nu menar den finlandssvenske affärsmannen att försäljningen kanske inte blir av och riktar kritik mot ägarfamiljen Glazers.

– För klubbens bästa hoppas jag att Glazers går med på att sälja, säger Zilliacus i SVT:s Morgonstudion.

Det har rapporterats om att Manchester United ska säljas. Brittiske miljardären sir Jim Ratcliffe, qatariske shejken Jassim Bin Hamad al-Thani och finlandssvenske affärsmannen Thomas Zilliacus ska vara intresserade av att köpa den engelska storklubben.

Men den sistnämnde menar att försäljningen kanske inte blir av då ägarfamiljen Glazer inte längre vill sälja.

– De är sex syskon i familjen som alla äger en del och det verkar som att minst två stycken inte vill sälja, säger Zilliacus i SVT:s Morgonstudion och fortsätter:

– Nu verkar de förhandla med stora amerikanska finansiering- och investeringsbolag om att de ska komma in med minoritetsandelar. Det tycker inte fansen om och gamla stjärnor som Gary Neville och Peter Schmeichel har publikt sagt att det inte är en bra idé.

”Då har vi ett problem”

Zilliacus hoppas att besked om en möjlig försäljning kommer så snart som möjligt.

– För klubbens bästa hoppas jag att Glazers går med på att säja. Men problemet är att de satt upp en prislapp som är högre än vad vi som vill köpa tycker att klubben är värd och då har vi ett problem, säger Zilliacus.

När vet du hur det har gått?

– Klubben måste förbereda sig för nästa säsong, ju mer tid som går desto svårare blir det att planera. Jag hoppas få veta mer inom de närmaste veckorna men det är bara ägarfamiljen Glazers som vet svaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.