Jonas Eriksson vill se VAR i allsvenskan Foto: Bildbyrån

Tidigare proffsdomaren vill se VAR i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

VAR till allsvenskan? Absolut.

I alla fall om du frågar den tidigare proffsdomaren, Jonas Eriksson.

– Vi är ohjälpligt efter många europeiska länder, säger Eriksson till Radiosporten.

I januari röstade klubbarna i allsvenskan och superettan fram beslutet att inte plocka in videodomarsystemet VAR till svensk fotboll de närmsta två säsongerna. Då kommunicerade man att man ville utreda tekniken fram till 2021.

– Det är bra att det väntas med VAR då jag fortfarande tycker att saker kan bli bättre med systemet, sade SVT Sports expert Daniel Nannskog då.

Den tidigare proffsdomaren, Jonas Eriksson, säger en intervju med Radiosporten att han skulle vilja se VAR i allsvenskan och att Sverige ligger efter i utvecklingen.

– Vi är ohjälpligt efter många europeiska länder. Tittar vi på våra grannländer ligger Danmark långt framme inför nästa säsong att införa det. Jag tycker att vi ligger lite långt efter, säger Eriksson och fortsätter:

– Det är en nackdel att agera i ett land där vi inte har det regelbundet. Vi kommer lite efter. Även om man fortfarande har chansen så är det väldigt svårt att nå hela vägen fram.

SVT Sport förklarar: Vad är grejen med VAR?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.