Ola Toivonen hyllar årets genombrott i Malmö Anel Ahmedhodzic. Foto: Bildbyrån

Toivonen om Ahmedhodzic: ”Något exceptionellt”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har vunnit sitt SM-guld i historien.

En av lagets mest intressanta spelare under året har varit Anel Ahmedhodzic.

Efter att titeln nu säkrats så hyllas mittbacken stort av lagkamraten Ola Toivonen.

– Det är något exceptionellt som vi ser i svensk fotboll, säger Ola Toivonen i Dplays sändning.

Det blev aldrig något snack i guldmatchen mellan Malmö och Sirius. Slutresultatet skrevs till 4-0 och 21 första SM-guldet bärgades.

En anledning till att nollan blev intakt och att Malmö släppt minst mål i årets serie stavas mittbacken och 21-åringen Anel Ahmedhodzic som stått för årets stora genombrott.

– Det är obeskrivligt, det gå inte att beskriva. Jag är så glad att jag spricker. Jag ska fira men tyvärr är det corona så man får ta det lite lugnt. Kanske blir det lite Fifa inatt, säger Anel Ahmedhodzic i Dplays sändning efter att titeln säkrats.

– Jag tycker hela laget bevisat att vi är starkast, att vi är bäst i Sverige och Skandinavien. Vi har visat det även den här säsongen. Stor eloge till klubben och hela Malmö.

I en annorlunda säsong har Anel Ahmedhodzic blivit en stigande stjärna. Något som den något mer rutinerade lagkamraten Ola Toivonen sett på nära håll.

– Det är något exceptionellt som vi ser i svensk fotboll. Det är inget att sticka under stolen stolen med. Man har varit i många klubbar nu och sett många unga spelare under alla år, men det som han har redan nu i den här unga åldern väldigt mycket av det som behövs, säger Ola Toivonen i Dplays sändning.

Anfallaren spår en flytt för Ahmedhodzic inom två år.

– Ett lag där han spelar varje vecka. Ett topplag i Holland eller ett mittenlag i Tyskland tror jag skulle passa honom väldigt bra för hans utveckling, säger Ola Toivonen i Dplays sändning.

KLIPP: Malmö FF rivstartade och fixade SM-guldet hemma mot Sirius (8 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.