Tony Gustavsson under sommarens VM i Frankrike Foto: TT Nyhetbyrån

Tony Gustavsson: ”Jag har erbjudanden från fyra kontinenter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sommarens succéturnering där han som assisterande tränare tog VM-guld med USA är Tony Gustavsson hett villbråd som tränare, i både klubb- och landslag.

– Det är många som ringer. Jag har pratat med agenter, klubbledare och förbundsfolk över hela världen, säger Tony Gustavsson till SVT Sport.

VM-guld tidigare i somras men Tony Gustavssons kontrakt med USAs fotbollsförbund gick nyligen ut och Gustavsson är nu på jakt efter nytt uppdrag:

– Mitt kontrakt med USA gick ut idag och jag trodde att jag skulle få mer tid med familjen för reflektion men de senaste veckorna har varit hektiska. Folk har ringt och erbjudit mig jobb efter jobb, alltifrån agenter, klubbledare och förbundsfolk.

Erbjudanden från fyra olika kontinenter

Det verkar som att uppdragsgivare från världens alla hörn har fått upp ögonen för Tony Gustavsson och hans arbete med USA. Den förra Tyresötränaren har fått jobberbjudanden från fyra olika kontinenter.

– Just nu är det fyra kontinenter som ligger på bordet. Det handlar om dam- och herrfotboll, assisterande och huvudtränare för både klubb och landslag. Jag kan inte svara på frågor om specifika uppdrag men jag kan säga att alla dörrar måste vara på glänt i dagsläget.

Även till Sverige och en klubb i allsvenskan?

– Den dörren är redan på glänt, säger Gustavsson och skrattar. Det måste den vara. Är det läge att komma tillbaka till Sverige och använda den erfarenheten som jag har fått från USA och internationell fotboll eller ska jag fortsätta och ge mig ut på flera interantionella äventyr? Det är frågor jag ställer mig varje dag, säger Gustavsson till SVT Sports reporter.

Kan komma ett beslut i veckan

Av alla erbjudanden som Gustavsson står inför är det ett, i Asien, som han måste ta ställning till redan i slutet på veckan.

– Jag har ett spår i Asien, jag kan inte säga mer än så, som jag måste ta ställning till i slutet på veckan. Men om det inte blir det så kommer jag vänta så länge jag kan innan jag tar ett beslut, avslutar Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.