Rapinoe hyllade Sverige i natt: ”Bland de bästa i världen över tid”

Uppdaterad
Publicerad

USA har gjort sitt jobb och tagit sig till VM-final.

Och kan nu ställas mot Sverige.

– Let's go! Det är två av de bästa lagen i världen över tid så vi kommer alltid vara i de här sammanhangen tillsammans, säger världsstjärnan Megan Rapinoe till SVT Sport.

Det var lättade och glada amerikanska stjärnor som kom till den mixade zonen i natt – med vetskap att de kan möta Sverige i final, förutsatt att Sverige besegrar Nederländerna.

– Vi har redan mött dem, varför inte möta dem igen? Det blir en intressant match i morgon. Men vilka vi än får tar vi oss an det, säger Becky Sauerbrunn.

Superstjärnan Megan Rapinoe tog till större ord när hon kallade USA och Sverige för ”två av de bästa i världen över tid”.

– De är i bra form precis som oss. De slog Tyskland för första gången på 25 år tror jag. Vi kommer kolla på matchen i morgon och gå igenom det lag vi får i detalj, säger hon.

Tror du det är en fördel att ni har Tony Gustavsson som assisterande coach?

– För han pratar svenska? Haha, han är nästan amerikan nu, han har varit med oss så länge. Han känner såklart till många spelare och ser många matcher men nu för tiden ser man det mesta så jag tror inte det är en fördel, säger Rapinoe.

Målvaktshjälten Alyssa Naeher, som räddade en straff vid 2-1-ledning mot England, tror inte heller USA gynnas av att deras assisterande förbundskapten är svensk.

– Nej, han har varit med oss så länge att han är en av oss numera, säger hon och har respekt för Sverige:

– De är väldigt disciplinerade och avslutar väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.