Tony Gustavsson. Foto: Bildbyrån

Tony Gustavsson lämnar Gif Sundsvall

Publicerad

Tony Gustavsson lämnar Gif Sundsvall efter bara 11 veckor som tränare. ”The end of an era” skriver klubben på sociala medier i samband med beskedet.

Gustavsson ersatte sparkade Joel Cedergren i början av september med hopp om att vända lagets kräftgång. 

Men klubben lyckades inte hålla sig kvar i fotbollsallsvenskan. Och Gustavsson väljer nu, efter endast 11 veckor som tränare, att inte förlänga kontraktet som sträckte sig säsongen ut.

– Jag hade bestämt mig efter VM 2019 att jag skulle ta en kortare tid för reflektion och analys. Efter ett par veckor i det ringde Sundsvall och frågade om jag kunde komma upp och säkra kontraktet, jag hade ett dygn på mig, och det tänkte jag att jag måste jag göra, säger Tony Gustavsson till SVT Sport.

– Ett VM-år och den här hösten är ett av de mest intensiva år jag haft som fotbollstränare och jag landade till slut i att jag måste tillbaka till den tiden för reflektion som jag hade påbörjat efter VM. Och bli en dag bättre och inte en dag äldre som fotbollstränare, fortsätter han.

”The end of an era”

Men beslutet var inte lätt för honom.

– Ett av de svåraste beslut jag tagit, det var väldigt, väldigt jobbigt att säga nej. Jag har fattat ett enormt tycke för människorna här uppe. Ett jobbigt beslut att ta. Jag har trivts oerhört bra.

”The end of an era. I dag kan vi meddela att Tony Gustavsson väljer att inte förlänga sitt uppdrag som tränare för Gif Sundsvall. Gif vill passa på att tacka för hans engagemang och tydliga vilja att skapa någonting kraftfullt och bra”, skriver klubben på sociala medier.

Gustavsson är född i Sundsvall och har tränat Hammarby i allsvenskan, och i somras var han som assisterande tränare för det amerikanska landslaget med och vann VM-guld i fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer