• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Son firade vilt efter vinsten i asiatiska mästerskapen. Foto: BILDBYRÅN

Tottenhamstjärnan tog sista chansen

Uppdaterad
Publicerad

Son Heung-Min slipper avbryta karriären för att göra militärtjänst i hemlandet. Son och hans Sydkorea vann de asiatiska spelen och han har därmed nått tillräckligt stora idrottsliga framgångar för att slippa rycka in.

21 månaders värnplikt hemma i Sydkorea. Det var vad som väntade Tottenhams stjärna Son Heung-Min om inte han kunde ta sitt landslag till seger i asiatiska mästerskapen, något Aftonbladet tidigare rapporterat om.

I Sydkorea måste varje man göra värnplikt i 21 månader innan han fyller 28 år, om man inte uppnått en tillräckligt stor idrottslig framgång innan. Son, som fyllde 26 år i somras hade till november på sig att nå en tillräckligt stor sådan för att slippa lägga karriären på is.

Ett misslyckat OS i Rio och uttåg direkt efter gruppspelet i sommarens VM var inte tillräckligt bra för den sydkoreanska militären. De asiatiska mästerskapen var Sons sista chans.

Och det skulle krävas en förlängning i finalen mot Japan innan Son kunde andas ut. Han låg bakom båda Sydkoreas förlängningsmål när de besegrade Japan med 2–1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.