Foto: TT Nyhetsbyrån

Mahrez avgjorde toppmötet – hedrade avlidne Leicesterägaren

Uppdaterad
Publicerad

Riyad Mahrez behövde bara sex minuter på sig för att bli matchvinnare och därmed skjuta sitt Manchester City upp i serieledning. Målet dedikerade Leicester avlidna ägare Vichai Srivaddhanaprabha. Mahrez kom till City inför den här säsongen.

– Jag är väldigt ledsen. Jag har så många bra minnen med honom. Han har gjort så mycket för Leicester. Jag är så ledsen. Det är chockerande, säger Riyad Mahrez i Visats sändning.

Den algeriske högeryttern Riyad Mahrez blev den enda målskytten på Wembleys amerikansk fotboll-målade (och skadade) gräs när han kunde stöta in 1–0 i öppen kasse efter Raheem Sterlings suveräna förarbete.

Genom att sträcka händerna mot himlen dedikerade Mahrez målet Vichai Srivaddhanaprabha. Hans förra ägare i  Leicester som gick bort i lördags.

– Jag är väldigt ledsen. Jag har så många bra minnen med honom. Han har gjort så mycket för Leicester. Jag är så ledsen. Därför var det skönt att göra mål idag. Han var en så bra person. Det är chockerande, säger Riyad Mahrez i Visats sändning. Han var som en far för oss.

Lamela brände kanonläge

Mahrez är nu uppe i fyra mål efter de inledande tio omgångarna.

Hemmalaget Tottenham hade svårt att skapa målchanser och lyckades bara skjuta ett skott på mål.

Sent skulle den möjligheten att kvittera komma för Spurs. Inhopparen Dele Alli serverade Erik Lamela ett friläge med en perfekt passning, men Lamelas direktskott mitt framför utrusande Ederson gick över ribban.

Tillställningen var kvällens enda i Premier League och Tottenham är fortsatt tabellfemma med 21 inspelade poäng på tio matcher.

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

0 - 1

Manchester City logo

Manchester City

Wembley Stadium, London
Publik: 56854
Domare: Kevin Friend

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.