Harry Kane kliver av skadad i en match 1 januari. Foto: Bildbyrån

Tottenhams mardröm: Harry Kane borta till april

Uppdaterad
Publicerad

Blytunga nyheter för Tottenham: Premier League-klubbens skyttekung Harry Kane tvingas till operation och blir sannolikt borta från spel fram till april.

Det meddelar Tottenham på sin hemsida.

Det var i bortamötet med Southampton på nyårsdagen som olyckan var framme för den 26-årige anfallaren, som i 0–1-förlusten drog på sig en bristning i baksida lår.

Förutom att Kane nu ser ut att missa större delen av de återstående Premier League-omgångarna i vår så får Tottenham dessutom klara sig utan sin storstjärna till Champions League-åttondelen mot Emil Forsbergs Leipzig i februari och mars.

Detta är det andra tunga skadebeskedet för Tottenham på kort tid. Även mittfältaren Moussa Sissoko skadade sig allvarligt mot Southampton och väntas även han bli borta fram till april.

”Spurs” har haft en svag säsong så här långt och ligger på sjätte plats i Premier League. Klubben tar på lördag emot den överlägsne serieledaren Liverpool i nästa omgång av den engelska fotbollsligan.

KLIPP: Här kliver Kane av skadad (1 januari 2020)

ARKIV: Hattrick av Harry Kane i engelsk kross (15 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.