Nattsvart för Tottenham – Kane utgick skadad

Det blev en tung start på året för Tottenham. I bortamötet med Southamton förlorade Spurs med 0-1, efter att lagets stora målskytt, Harry Kane, fått ett mål bortdömt och dessutom tvingats utgå med en skada. En kvart från slutet varnades Tottenhams tränare, Mourinho för att ha varit framme vid hemmabänken.

Efteråt fick Kane använda sig av kryckor för att avlasta det skadade området.

– Det gula kortet var rätt, för jag var oförskämd, men jag var det mot en idiot, säger Mourinho på presskonferensen efter matchen.

I underläge 0-1 öste Tottenham på för en kvittering. Harry Kane fick ett gyllene läge och lyckades får till en kvittering i den 75:e minuten, men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för offside.

Inte nog med det,  efter det att Harry Kane avslutat tog han sig mot baksidan av sitt vänstra lår, och tvingades sedan utgå med en befarad muskelbristning.

”inte ett typiskt mål för en måltjuv”

Southamptons segermål kom i den första halvleken och var en riktig delikatess. Jack Stephens slog en långboll som Danny Ings hann först på. På ett tillslag grundlurade han Toby Alderweireld och på det andra tillslaget placerade han bollen i mål. Ings fjärde mål på lika många matcher och med sammanlagt 13 fullträffar är bara Leicesters Jamie Vardy bättre.

– Det är kul att göra mål. Det är inte ett typiskt mål för en måltjuv, det är lite mer avancerat än så, vilket gör att jag är väldigt glad över målet, säger Ings till BBC.

Tottenham har bara en seger på de fyra senaste matcherna och missade chansen att gå upp på femteplats, vilket ger en Europa League-plats. för Southampton var det tredje segern på fyra matcher.