Everton sparkar tränaren Willie Kirk. Foto: Bildbyrån

Tränaren lämnar svensklaget Everton

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Björn, Anna Anvegård och Hanna Bennison står utan tränare. Det står klart sedan Evertons tränare Willie Kirk meddelat att han lämnar sin post i Super League-laget.

Everton har inlett säsongen beskedligt.  Man har förlorat stort mot Manchester City, Chelsea och Arsenal och ligger först på åttonde plats i tabellen. Nu får tränaren Willie Kirk ta konsekvenserna av det.

– Jag är tacksam till klubben för chansen de gav mig för tre år sedan.  Under den här tiden har vi gjort enorma framsteg både på planen och vid sidan och jag lämnar klubben i en bättre situation. Utan tvekan var höjdpunkten FA-cup-finalen, ett minne jag kommer att ha med mig för alltid, säger Kirk till klubbens hemsida.

”Klubben vill tacka Willie för hans insats och önskar honom lycka till i framtiden”, skriver Everton.

Everton siktar på att ha klart med en ny tränare innan lagets nästa match mot Leicester City i Continental Cup den 3 november, skriver klubben.

Innan dess väntar ett landslagsuppehåll. Svensktrion finns med i Peter Gerhardssons trupp som samlas i Dublin på måndag för VM-kvalmatch mot Irland i nästa vecka.

ARKIV: Bennison med makalöst mål – första i Everton (25 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.