Gian Piero Gasperini. Foto: Bildbyrån

Tränaren var sjuk under CL-matchen i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Champions League-åttondelen i italienska Bergamo mellan Atalanta och Valencia den 19 februari har beskrivits som en bidragande orsak till den stora spridningen av coronavisuet i norra Italien. Nu berättar Atalanta-tränaren Gian Piero Gasperini att han var sjuk under matchen.

– Två nätter efter matchen sov jag inte alls, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Matchen mellan Atalanta och Valencia spelades inför publik och den har beskrivits som en orsak till smittspridningen som eskalerade.

– Det finns antagligen flera ”triggers” och katalysatorer som ligger bakom spridningen av viruset. Matchen mellan Atalanta och Valencia kan mycket väl vara en av dem, sade Francesco Le Foche, som är immunolog på ett sjukhus i Rom, till Corriere dello Sport då.

Under den matchen var Gasperini sjuk och senare testades han positiv för covid-19.

– Jag var rädd. Dagen före matchen var jag sjuk och det var ännu värre på eftermiddagen under matchdagen. Om du tittar på bilderna såg jag inte ut att må bra på bänken. Två nätter efter matchen sov jag inget alls, säger han till La Gazzetta dello Sport enligt Fotbollskanalen.

Under våren drabbades Valencias trupp också hårt av coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.