Trots det lugnande beskedet kring Traustason – MFF anmäler Radetinac ändå

Publicerad

Malmö FF kommer att anmäla den stämpling som Djurgårdens Haris Radetinac gjorde på Arnor Traustason under gårdagens toppmatch i Stockholm.
– Malmö FF kommer inom kort att anmäla Haris Radetinacs våldsamma tackling på Arnor Traustason, säger MFF:s pressansvarige.

Arnor Traustason fick bäras ut på bår efter stämplingen från Haris Radetinac i toppmötet mot Djurgården under måndagskvällen. Då befarades det att skadan var så pass allvarlig att säsongen kunde vara över.

– Vi kan bekräfta att det inte är någon fraktur av underbenet eller fotleden. Vår bedömning påvisar dock allvarliga ledbandsskador i fotleden, säger Jesper Robertsson, fysioterapeut i Malmö FF i ett pressmeddelande.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson svarar till Fotbollskanalen:

– Jag har respekt för att man kan göra en anmälan. Men fotboll ska avgöras på fotbollsplanen, och i går var det en bra fotbollsmatch. Tyvärr var det några smällar. Det finns situationer som vi hade kunnat välja att rapportera, men vi tycker att fotbollen ska avgöras på fotbollsplanen och inte på något skrivbord i efterhand.

Situationen gav upphov till starka känslor i Malmölägret. Inte minst hos huvudtränaren.

– Han var ute efter att döda honom. Det är en karriärshotande tackling, sa Malmö-tränaren Uwe Rösler till Aftonbladet.

Anmäls eftersom domaren inte ingrep

Trots det positiva beskedet kring Traustason kommer MFF att anmäla Radetinac.

– Malmö FF kommer inom kort att anmäla Haris Radetinacs våldsamma tackling på Arnor Traustason, eftersom att den lämnades utan åtgärd från domaren, säger Peter Åhlander pressansvarig i Malmö till Aftonbladet.

Islänningen undersöktes och magnetröntgades under måndagen där det kunde konstateras att ingenting var brutet. Det är ännu för tidigt för att Malmö FF:s medicinska team ska ge en prognos om hur lång rehabiliteringsperioden blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer