Tre mål av Raheem Sterling Foto: Bildbyrån.

Tre gånger VAR för City i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City tog en förkrossande seger i sin Premier League-premiär mot West Ham. Slutsiffrorna skrevs till 5-0 – efter tre olika VAR-granskningar.

I går vann Liverpool med 4-1 hemma mot Norwich. I dag vankades premiär för regerande mästarna Manchester City.

Bortamötet med West Ham var mållöst fram till minut 25. Då bröt Gabriel Jesus dödläget efter att ha mött ett inspel från höger.

Raheem Sterling ökade på till 2-0 i början av andra halvlek. Passningen hade levererats på silverfat av kreatören Kevin de Bruyne.

Kort därpå jublade City över sitt tredje mål, men för första gången i Premier Leagues historia dömdes det bort efter videogranskning, så kallad VAR.

Anledningen var att Sterling var offside med axeln innan han spelade bollen i sidled till Gabriel Jesus, som rakade in den i öppet mål.

Fler VAR-situationer

West Ham-fansen satte dock jublet i halsen. Sterling tog med kvarten kvar emot en passning och lättade in 3-0. Även här tillämpades VAR för eventuell offside – men målet godkändes.

Strax före slutsignal klev Sergio Agüero fram från straffpunkten efter att Riyad Mahrez gjorts ner, men argentinaren missade.

West Ham-spelarna hade dock rusat fram tidigt och straffen gick därför om – via VAR. Agüero bytte hörn och satte 4-0.

På tilläggstid stack en gnistrande Sterling återigen fram och bredsidade in sitt tredje mål intill första stolpen.

5-0 är ett styrkebesked av Manchester City, som kliver upp i serieledning med bättre målskillnad än Liverpool.

Nya spelarna i Premier League:

Premier League

West Ham United logo

West Ham United

0 - 5

Manchester City logo

Manchester City

London Stadium, London
Publik: 59870
Domare: Michael Dean

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.