Edward Chilufya. Foto: Bildbyrån.

Djurgården krossade Umeå med 7-0

Uppdaterad
Publicerad

Tre mål på sex minuter och matchen var över.

Djurgården krossade på söndagen Umeå med 7-0 i Svenska cupen.

Ytterbacken Aslak Fonn Witry blev Djurgårdens segerskytt i den första omgången av Svenska cupen när de vann med 1-0 mot Brage.

I den andra mot Umeå var det Witry som klev fram igen när han efter 25 minuter smällde in ledningsmålet i bortre hörnet. Det blev startskottet för en galen målfest för hemmalaget. För tre minuter senare satte Curtis Edwards tvåan innan Jacob Une Larsson nickade in trean på en hörna.

Chilufya gjorde hattrick

I den andra halvleken fortsatte målkavalkaden när Edward Chilufya gjorde hattrick och Emir Kujovic gjorde ett när Djurgården vann med hela 7-0.

Djurgården leder nu sin grupp, tre poäng före Umeå och Kalmar FF som spelade 1-1 hemma mot Brage tidigare på söndagen. För Djurgården räcker det med oavgjort i sista omgången mot Kalmar för att gå vidare till kvartsfinal.

Svenska cupen herrar

Djurgårdens IF

7 - 0

Umeå FC

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.