Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Supportrar stormade planen och attackerade Citys målvakt Tom Glover

Tre supportrar inför rätta efter målvaktsattacken i Melbourne-derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män ställs inför rätta för planinvasionen och skadorna på fotbollsmålvakten Tom Glover när toppmötet mellan Melbourne City och Melbourne Victory tvingades avbrytas i lördags. Nu meddelar även det australiska fotbollsförbundet att de stänger av två av männen på livstid.

En av de avstängda supportrarna ska enligt anklagelserna ha träffat Melbourne City-målvakten Tom Glover med en metallhink.

Glover ådrog sig en hjärnskakning och skador i ansiktet och domaren Alex King skadades också i kaoset då ungefär 150 fotbollsfans stormade planen i Melbournederbyt i lördags kväll.

Den 23-åring och den 19-åring som stängs av på livstid tillhör också sammanlagt tre personer som ska ställas inför rätta i februari för planinvasionen.

Rättegången kommer att hållas i februari. De är anklagade för en rad förseelser i samband med matchen.

Fotbollsderbyt mellan Melbourne City och Melbourne Victory hade bara pågått i drygt 20 minuter (City ledde med 1–0) när ett 150-tal personer lämnade läktaren – från sektionen där Victoryfans var samlade – och sprang mot City-målvakten Tom Glover. 24-åringen blev först knuffad av en person och träffades sedan i ansiktet av en stålhink.

Bengaler kastades in

Han fördes till sjukhus där han fick sys med några stygn i ansiktet, men var tillbaka i träning igen på måndagen.

Dessförinnan hade fans till båda lagen kastat in flera bengaliska eldar på planen, varav en såg ut att träffa en kameraman. Glover ska sedan ha plockat upp och kastat tillbaka en bengal upp på läktaren, vilket blev starten på planinvasionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.