Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Supportrar stormade planen och attackerade Citys målvakt Tom Glover

Skandalscener i Melbourne-derbyt – målvakten attackerad: ”Oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens heta derby mellan Melbourne City och Melbourne Victory i den australiensiska högstaligan fick avbrytas – efter skandalscener.

Supportrar stormade planen och attackerade Citys målvakt Tom Glover.

– Det är helt och hållet oacceptabelt, säger kommentatorn.

Serieledande Melbourne City ledde matchen med 1–0 när supportrar till Melbourne Victory kastade in bengaler på planen, mot målvakten. Tom Glover valde då att kasta tillbaka bengalen upp på läktaren – och då stormade supportrarna planen och attackerade Glover med en hink. Domaren Alexander King avbröt matchen med en gång, med anledning att man inte kunde garantera spelarnas säkerhet.

Twitter skrev Melbourne City att Glover fått ta emot medicinsk behandling i omklädningsrummet:

”Det är sannolikt en hjärnskakning”, skriver man.

Båda lagens supportrar hade inför matchen hotat med att gå ut på planen som en protest mot att A-League-finalen de kommande tre åren har flyttats till Sydney. Australiens fotbollsförbund har kommenterat scenerna:

”Sådant här beteende har inte någon plats i australiensisk fotboll. En fullständig utredning kommer att påbörjas omedelbart, där starka sanktioner kommer att delas ut”, skriver man i ett uttalande.

Se skandalscenerna från derbyt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.