Tess Olofsson och hennes team tog beslutet att pausa matchen. Foto: DAZN

Regnet stoppade CL-matchen: ”Väldigt blött i kväll”

Uppdaterad
Publicerad

Man hann bara spela några minuter i Champions League-matchen mellan Roma och österrikiska St Pölten innan man var tvungen att bryta. Anledningen: planen var så blöt att det inte gick att spela fotboll.

– Det var väldigt blött ikväll, säger svenska Tess Olofsson, som var fjärdedomare på gruppspelsmatchen i Rom, till SVT Sport.

Det var ett skyfall över Rom då Roma tog emot St Pölten. Det gjorde att bollen knappt rullade alls och därmed tog man beslutet att pausa matchen redan efter några minuter.

– Det var huvuddomaren, Cheryl (Foster), som sade att vi skulle avbryta för spelarnas säkerhet. Vi andra i teamet höll med henne. I samråd med delegat och matchdirektör så beslutade vi att återuppta matchen då regnet avtog och arenapersonalen hjälpte till att få bort vattnet från planen, säger Tess Olofsson.

Matchen kunde återupptas cirka 70 minuter senare.

– Det är inte optimalt för spelarna med ett långt avbrott men båda lagen var nöjda att kunna fullfölja matchen ikväll och inte skjuta upp den till morgondagen, säger Olofsson som faktiskt har varit med om en liknande situation tidigare:

– Jag har varit med om en liknande match i elitettan i Karlstad när Qbik spelade men det är många år sen nu.

Roma vann matchen med 5–0 efter att målfesten tagit fart i slutet. Hemmalaget gjorde sina fyra sista mål under matchens sista åtta minuter. Därmed är de klara för slutspel redan första gången man deltar i Champions League.

Ingen av lagets tre svenskor fick speltid i matchen.

UEFA Women's Champions League

AS Roma logo

AS Roma

5 - 0

SKN St. Pölten logo

SKN St. Pölten

Stadio Domenico Francioni, Latina
Publik: 1540
Domare: Cheryl Foster

De är klara för kvartsfinal i Champions League

Chelsea (från grupp A), Paris SG (A), Wolfsburg (B), Roma (B), Arsenal (C), Barcelona (D), Bayern München (D).

Sista gruppspelsomgången spelas den 21 och 22 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.