Vivianne Miedema bars ut på bår. Foto: Bildbyrån

Världsstjärnan Vivianne Miedema utburen på bår i stormötet

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av första halvlek mot Lyon kom en tung smäll för Arsenals stjärna Vivianne Miedema, som blev liggandes i enorma smärtor.

Miedema skadade sitt vänstra ben i en duell, utan kontakt, och blev liggande.

Efter första halvlek var det Lyon som hade en 1-0-ledning mot Arsenal i det viktiga toppmötet i Champions League-gruppspelet. Men det var ingen som fokuserade på det i halvtid, utan istället blev Vivianne Miedemas välmående det som folk tänkte på.

På tilläggstid hade hon i stora smärtor blivit liggandes och utburen på bår. Läkarna på plats hade då stabiliserat nederländskans vänstra ben.

– Jag är väldigt ledsen för hennes skull. Man önskar inte någon det där. Det ser inte bra ut. Mina tankar är med henne, säger Lyons nederländska Danielle van de Donk.

Lyon vann matchen med 1-0 efter ett självmål av norskan Frida Maanum.

Nu väntar en rysare i den sista omgången i gruppspelet där franska mästerlaget tar emot Juventus. Det skiljer endast två poäng lagen emellan. Arsenal är trots förlusten, klart för kvartsfinal i Champions League tack vare bättre resultat i inbördes möten mot Lyon.

Svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius spelade 90 minuter. Även Lina Hurtig gjorde comeback efter skada och fick fem minuter speltid.

UEFA Women's Champions League

Arsenal logo

Arsenal

0 - 1

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

Emirates Stadium, London
Publik: 7711
Domare: Marta Huerta de Aza

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.