Chelsea-spelarna firar ett av målen mot albanska Vllaznia. Foto: Bildbyrån

Svensklaget Chelsea säkrade CL-avancemang

Chelsea, med tre svenskar i laget, är klart för slutspel i Champions League efter att ha besegrat albanska Vllaznia med 4-0 på bortaplan. Därmed är man fortsatt obesegrade i gruppspelet.

– Jag är riktigt glad över att vi är klara för kvartsfinal, säger norskan Maren Mjelde till klubbens Twitter.

Chelsea fortsätter att imponera i gruppspelet i Champions League. I dagens match mot gruppjumbon var målvakten Zecira Musovic enda svenska som startade matchen.

Redan efter 20 minuter ledde Chelsea med 2-0 efter mål av först Sophie Ingle och sedan Fran Kirby. Kirbys mål ledde till upprörda känslor hos motståndarna då det föranleddes av en snabbt slagen frispark som albanskorna inte var beredda på.

I den andra halvleken byttes Johanna Rytting Kaneryd in, men det dröjde till den 87:e minuten innan Katerina Svitkova gjorde 3-0. Hon spelades snyggt fram av den tidigare Rosengård-spelaren Jelena Cankovic.

Eriksson på bänken

Resultatet fastställdes av norskan Maren Mjelde på straffen. Straffen kom efter att Rytting Kaneryds inlägg fastnat på Bergin Maliqis arm.

Magdalena Eriksson satt på bänken hela matchen.

I och med att Paris Saint-Germain besegrade Real Madrid med 2-1 så lever ännu kampen om gruppsegern. Chelsea står på 13 poäng, tre före just PSG som de möter i den sista omgången. Real Madrid kan inte längre nå slutspel.

Även Roma bokade en kvartsfinalplats genom att krossa St Pölten på hemmaplan med 5–0. Hemmalaget gjorde sina fyra sista mål under matchens sista åtta minuter.