Här flyr spelarna från blixten i matchen mellan Örebro och Kristianstad i damallsvenskan. Foto: Sportbladet

Blixten slog ner – spelarna flydde i panik

Uppdaterad
Publicerad

Örebro var på väg mot tredje raka förlusten mot Kristianstad.

Då slog blixten ned – och spelarna flydde av planen.

– Det var en spelare som slängde sig på marken, jag tror att hon blev rädd för smällen, säger Fredrik Stengarn, ordförande Kif Örebro, till SVT Sport.

Kristianstad gästade Örebro när damallsvenskan var igång igen efter landslagsuppehållet. Gästerna satte sig i förarsätet direkt. Det tog inte mer än fem minuter innan Sveindís Jane Jónsdóttir tryckte in 1-0 till Skåneklubben.

Sen blev det inte bli några fler mål i den första halvleken.

Men i den andra halvleken var det desto händelserikt, och i den 72:a minuten var samma Jónsdóttir på väg att trycka in sitt andra mål.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid tryckte Örebro på bra och hade några halvchanser, dock inget som hotade Melina Loeck i Kristianstads mål.

Sen kom chocken.

I den 86:e minuten tvingades domaren avbryta matchen. Blixten slog ned och spelarna flydde av planen.

– Det var en spelare som slängde sig på marken, jag tror att hon blev rädd för smällen, säger Fredrik Stengarn, ordförande Kif Örebro till SVT Sport.

När matchen sedan var igång kom det andra målet för Kristianstad när Therese Åsland gjorde 2-0 på stopptid. Vilket även blev slutresultatet då Örebro i slutminuten missade från straffpunkten.

”Det var lite kaos”

– Det var lite kaos. Vi såg att det eventuellt kunde bli åska under matchen, men det var kanske vid lite fel tillfälle. Vi hade bra press och bra momentum, säger Örebros tränare Rickard Johansson till SVT Sport.

Johansson menar också att de sista smällarna kändes väldigt nära och var lite högljudda men att inga spelare blev rädda.

– Stämningen var bra, det var mer att det var lite tråkigt att gå av planen.

Så ni kände er inte påverkade av åskan?

– Nej, inte mer än att vi var tvungna att kliva av, säger han.

– Man kan inte styra blixten. Jag tror att det ska ta mycket till att spelarna blir skadade av blixten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.