Trelleborgs mardröm fortsätter – utklassade av Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Trelleborg har inte vunnit i allsvenskan på 14 matcher.

I bortamatchen mot Örebro spåddes trenden kunna brytas – fram till att knappa kvarten hade spelats.

Örebro körde över seriejumbon med 4–0.

– Det är ett jäkligt tufft år, säger Trelleborgstränaren Patrick Winqvist till C More.

Årets allsvenska nykomling Trelleborg ser ut att vara på väg att åka ut ur allsvenskan med huvudet före.

Efter en bra säsongsstart har Skånelaget kapitulerat fullständigt. I mötet mot Örebro på Behrn Arena åkte laget på sin tolfte förlust på de senaste 14 matcherna. Senast de vann var mot Brommapojkarna – i maj.

Målvaktstabbe direkt

Örebro å sin sida tycks ha hittat formen igen. 4–0-vinsten var den fjärde på de senaste sex matcherna, och laget är nu långt ifrån nedflyttningshot.

Det märktes också direkt vilket lag som hade flytet på sin sida. Knappa tio minuter hann gå innan hemmalaget fick jubla när Trelleborgsmålvakten Marko Johansson bjöd på en jättetavla. Örebro-mittfältaren Johan Mårtensson slog ett inlägg som Johansson tappade in över mållinjen efter att ha gripit bollen strax under ribban.

Besara tvåmålsskytt

Bara två minuter senare hade ledningen utökats efter ett inspel till Örebros måltjuv Kennedy Igboananike.

Därefter blev det aldrig någon match.

Örebro kunde förbättra sin målskillnad med ytterligare två mål signerade Nahir Besara. Efter Brommapojkarnas 1–1-match mot Kalmar i går behöver jumbon Trelleborg nu sju poäng på de återstående sex matcherna för att nå kvalspel.

– Det är ett jäkligt tufft år. Summerar man det så är det så här livet ser ut, ibland är det tufft och ibland är det lättare. Vi får passa på att ta lärdom och se möjligheter i framtiden, det är det vi ingjuter i oss själva utan belöning på kontot, säger Trelleborgs tränare Patrick Winqvist till C More.

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

4 - 0

Trelleborgs FF logo

Trelleborgs FF

Behrn Arena, Örebro
Publik: 3252
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.