Petronella Ekroth Foto: Bildbyrån

Trio lämnar Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Lundkvist i går.

Och i dag lämnar en trio Hammarby.

Damallsvenska Hammarby, som slutade sjua i år, väljer att släppa tre spelare – mittbacken Petronella Ekroth, mittfältaren Jonna Ståhl och anfallaren Frida Thörnqvist. Såväl Ståhl som Ekroth har dragits med skador sedan de anslöt till klubben 2019 respektive 2020. Och i fjol drabbades båda av korsbandsskador.

– Petronella hade otur och fick en allvarlig skada strax efter hon kom till oss, vilket gjort att hon tyvärr inte haft möjlighet att visa vad hon går för. Kontraktet går nu ut och för att fortsätta bygga truppen har vi eftersökt andra egenskaper, säger Hammarbys sportchef Johan Lager.

”Tror hon kan återvända”

Ingen av dem spelade någon match i damallsvenskan i år, medan Frida Thörnqvist gjorde 17 matcher under säsongen där många var inhopp. 21-åringen blev mållös i år.

– Hon har blivit vår ”supersub” och nu tror vi det är dags för henne att få mer speltid. Jag tror det kan vara en spelare som återkommer till Bajen i framtiden, säger Lager.

På två dagar har fyra spelare lämnat Hammarby, i går blev ytterbacken Hanna Lundkvist, 19, klar för spanska storklubben Atletico Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.