Trots coronakrisen: Eskilstuna United tränar på som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Den damallsvenska starten är uppskjuten och Svenska Cupen är avbruten.

Flera lag har korttidspermitterat spelarna.

Men i Eskilstuna United tränar man på som vanligt.

– Vi har inte ändrat något, säger tränaren Magnus Karlsson.

Coronapandemin har påverkat den svenska idrotten rejält.

Damallsvenskan är inget undantag. Seriestarten är uppskjuten till (i alla fall) slutet av maj. Och Svenska Cupen är pausad på obestämd framtid.

Corona och idrott

”Inte ändrat på något”

På grund av detta har flera lag beslutet att tillfället ställa in sina träningar, och ett par klubbar har korttidspermitterat spelarna.

Men i Eskilstuna United kör man, i alla fall just nu, på som vanligt.

– Vi tränar på som vanligt och har inte ändrat på något. Vi har samma belastning som vanligt och träffar varandra sex-sju gånger i veckan, berättar tränaren Magnus Karlsson för SVT Sport, men förklarar samtidigt att man ändå har infört vissa förändringar.

– Vi är noggrannare med symptom och kontrollerar spelarna varje dag. Och vi är lite noggrannare runt rutiner med tvätt och dusch och handsprit. Men – peppar, peppar – så är vi 21 friska som tränar och har kunnat göra det hela tiden.

KLIPP: Om du måste vara hemma: Här är tips på hur du kan träna hemma

”Längtar jättemycket”

Men tävlingsmatcherna saknar så klart både ledarna och spelarna.

– Jag längtar jättemycket, faktiskt. Jag hoppas att det blir bra så snabbt som möjligt, säger lagets landslagsspelare Loreta Kullashi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet