Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani vågar tro på VM-guld – trots EM-besvikelsen: ”Vi ska vänja oss vid favoritskapet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige åkte till EM i England med guldet i sikte. Men blågult förlorade semifinalen mot värdnationen och mästerskapet blev en besvikelse. Trots det har Kosovare Asllani inte sänkt förväntningarna inför VM nästa sommar.

– Nej, tvärtom tycker jag att vi ska vänja oss vid favoritskapet och inte dra ner ambitionerna om att gå för guldet i VM, säger landslagsstjärnan till SVT Sport.

Sverige spelar sin sista VM-kvalmatch mot Finland ikväll och är som gruppetta redan klart för VM i Australien och Nya Zeeland nästa år.

Men trots att de svenska gulddrömmarna krossades i EM i somras så tycker en av landslagets mest meriterade spelare att det inte ska avskräcka från nya guldtankar.

– Vi är rankade som ett av de bästa lagen i världen, vi måste vänja oss vid favoritskapet. Vi var en av favoriterna till guldet, även om vi här i Sverige blev hajpade som det enda guldlaget så var det ju fem lag som var tilltänkta guldfavoriter och vi en av dem, säger Asllani och fortsätter sitt resonemang:

– Vi vill vara där och slåss om guldet även i VM, så jag tycker inte vi ska hålla tillbaka ambitionerna om guldet.

”Bra jobbat förbundet”

Som en del i VM-förberedelserna ställs Sverige mot Spanien borta, Frankrike hemma och Australien borta, under höstens kommande samlingar.

– Det är ju just sådant motstånd, så spelskickliga lag som Spanien och Frankrike, som vi behöver ställas mot för att se var vi står, säger Asllani som också konstaterar att hon aldrig mött Spanien i landslagssammanhang.

– Det är ändå galet. Jag har aldrig mött dem, det tror jag inte någon i landslaget har gjort och då har man ändå spelat i landslaget i 12 år. Så det ska bli väldigt spännande att ställas mot dem, så bra jobbat förbundet för att man fixat så bra motstånd inför VM.

VM-kvalet mot Finland sänds i SVT2 17.55 ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.