HIF-målvakten Anders Lindegaard hyllar nye tränaren Olof Mellberg. Foto: Bildbyrån

Trots förlusten – spelarna hyllar Mellberg

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen succé för Olof Mellberg som ny tränare för Helsingborg. Trots en fin första halvlek blev det förlust mot guldjagande Djurgården, ändå hyllas nye tränaren efter premiären.

– Vi har fått mer struktur och bättre taktik, säger målvakten Anders Lindegaard till SVT Sport.

Helsingborgs danske målvakt Ander Lindegaard stod för en mäktig första halvlek borta mot Djurgården. Flera fina räddningar gjorde att gästerna ändå stressade hemmalaget i det som till slut blev ett nederlag för skåningarna. Ett nederlag även för Olof Mellberg som är ny på posten som tränare för Helsingborg.

Trots förlusten hyllas ändå Mellberg av sina spelare efter första tävlingsmatchen med laget.

– Varje spelare har bättre koll på sitt ansvarsområde. Jag tycker hans närvaro har varit extremt positiv så här långt, säger Anders Lindegaard till SVT Sport.

Även Alexander Farnerud stämmer in i hyllningarna och ser fram emot fortsatt arbete tillsammans med Mellberg.

– Han är engagerad och motiverad med bra tankar om spelet och om vad vi behöver förbättra. Det är en tränare som har ambitioner och vi ska försöka arbeta tillsammans och göra det bättre framöver, säger Farnerud till SVT Sport efter förlusten mot Djurgården.

Här avgör Kujovic för Djurgården:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.