Foto: Bildbyrån

Mellberg tappade rösten: ”Försökte få fram budskapet”

Uppdaterad
Publicerad

I sin första match som tränare för Helsingborgs IF tappade Olof Mellberg rösten – redan i första halvlek.
– Jag ville nå fram och framför allt hade vi lite problem på andra sidan, så jag försökte få fram budskapet, säger en mycket hes Mellberg till SVT Sport.

Henrik Larsson avsade sig tränaruppdraget i Helsingborg på grund av verbala påhopp. In kom istället meriterade Olof Mellberg.

I tränarpremiären på Tele2 arena sågs en engagerad Mellberg skrika och gestikulera mycket till spelarna på planen. Så mycket att han tappade rösten fullständigt.

Hur aktiv var du vid sidlinjen egentligen?

– Framför allt var jag högljudd. Man får skrika dubbelt så högt på sådana här matcher där det är så mycket supportrar. Jag ville nå fram och framför allt hade vi lite problem på andra sidan i första halvlek så jag försökte få fram budskapet, viskar Olof Mellberg till SVT Sport.

I första halvlek hade Helsingborg flera farliga kontringlägen. Fram till 70:e matchminuten var ställningen 0-0 men sedan gjorde Emir Kujovic ett succéinhopp med två snabba mål till Djurgården.

– Det var några gånger vi inte kom rätt i positionerna som vi hade kommit överens om. Men så fort vi låg rätt så hade vi full koll. Då märkte man att de (Djurgården) blev mer och mer frustrerade. Olyckligtvis kommer första målet när de är som mest stressade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer