Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Ekdal får chansen att spela ihop med sin bror Hjalmar Ekdal i veckans EM-kval. Foto: Bildbyrån

Stor glädje efter Jannes beslut: ”Hela familjen är överlycklig”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal är tillbaka i landslaget efter att ha varit borta i ett år. Det innebär också att 33-åringen äntligen får chansen att spela ihop med lillebror Hjalmar – som återigen blivit uttagen av Janne Andersson.

– Det är såklart stort både för mig och Hjalmar och hela familjen att få dela den här upplevelsen. Jag känner en stolthet och hela familjen är överlyckliga över det här, säger Ekdal till SVT Sport.  

På grund av skador missade Albin Ekdal sommaren och höstens landslagssamlingar. Samtidigt debuterade lillebror Hjalmar i landslaget och värvades i vintras till Burnley i engelska Championship där det blivit succé. 

– Att komma till en tuff liga som Championship och leverera är starkt, säger Ekdal. 

Hur imponerad är du? 

– Jag är imponerad. Det har gått fort. Han tar en startplats direkt och har gjort det väldigt bra. Jag är väldigt glad och stolt men påminner honom att det är en lång väg att gå innan man kan vara nöjd. 

Han är ödmjuk ändå va? 

– Ja. Annars ser jag till att han är det, säger Ekdal med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.