Erik Hamrén, till vänster, sparkas av danska Ålborg och ersätts av tidigare svenska landslagsspelaren Oscar Hiljemark Foto: TT/Bildbyrån

Erik Hamrén tvingas lämna Ålborg – Hiljemark tar över

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén, 65, får sparken från Ålborg.

Tidigare svenska landslagsspelaren Oscar Hiljemark, 30, tar över som huvudtränare.

– Vi utvärderar situationen hela tiden, och både Erik och vi har varit medvetna om att bristen på poäng inte har varit tillfredsställande, säger klubbens vd Thomas Bälum i ett uttalande.

Ålborg ligger sist i den danska ligan efter blott tre segrar på de 22 inledande omgångarna och nu får tränaren Erik Hamrén ta smällen.

Under måndagen meddelade klubben att Hamrén får gå.

– Vi utvärderar situationen hela tiden, och både Erik och vi har varit medvetna om att bristen på poäng inte har varit tillfredsställande. Därför har vi från Ålborgs sida kommit till slutsatsen att det bästa är att skiljas åt nu, vilket förhoppningsvis kan ge ny energi och skapa den effekt som behövs för att ta tillräckligt med segrar resten av säsongen, säger klubbens vd Thomas Bälum.

Hamrén har tidigare fått kritik från ledande spelare som ansett att träningarna är för dåliga, att laget spelade med fel spelsystem och att svenskens idéer är gammaldags, något Ekstra Bladet rapporterade om nyligen.

– Erik Hamrén är en hygglig man och hans bedrifter i Ålborg kommer aldrig någonsin att glömmas. Vi är ledsen över att den här sejouren inte blev mer framgångsrik, men Erik kommer alltid att ha en speciell plats i Ålborgs historia, säger Bälum.

Med Hamrén borta får den tidigare svenske landslagsspelaren Oscar Hiljemark chansen som ny huvudtränare i Ålborg under resten av säsongen. Han har tidigare assisterat Hamrén.

Hiljemark tvingades avsluta spelarkarriären på grund av skador sommaren 2021, bara 28 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.