Barcelona förlorade trots att Leo Messi gett laget ledningen. Foto: TT.

Trots Messis ledningsmål – chockförlust för Barcelona

Serieledande Barcelona åkte på en chockförlust borta mot Levante som vann med 3-1. Detta trots att laget ledde i halvtid efter ett straffmål av Leo Messi.

Men efter timmen spelad exploderade Levante med tre mål åtta minuter och avgjorde matchen. Därmed spräcktes Barcelonas vinstsvit på sju matcher.

– Det är en stor merit att ha slagit Barcelona. Det är bara ett fåtal lag som klarar av det, säger Levantes tränare Paco Lopez enligt AP.

Messi gjorde mål för femte matchen i rad men Barcelona fick se Luis Suarez kliva av med en vadskada före halvtid.

Möter Slavia Prag i Champions League på tisdag

– Om vi hade lyckats hänga i bättre efter 1-1 så kanske vi hade klarat oss men vi startade inte bra i den andra halvleken, säger Barcas tränare Ernesto Valverde.

Messi hade ett mål inne som skulle betytt en reducering till 3-2 men det underkändes för offside efter VAR-granskning.

På tisdag spelar Barcelona hemma  mot Slavia Prag i Champions Leage.