Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se inslaget om sprickan i det spanska landslaget. Foto: Bildbyrån

Trots VM-succén – fortfarande ett splittrat Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett stökigt år för det spanska landslaget där 15 spelare ifjol bojkottade landslaget. Och det märks av än i dag där flera spelare saknas. Trots det vann Spanien VM-guld för första gången någonsin.

– När de väl är på planen verkar de ha glömt allt, säger spanska journalisten Sandra Sanchez Riquelme till SVT Sport.

I september ifjol meddelade 15 spelare att de bojkottade det spanska landslaget. Det ska ha varit på grund av förbundskapten Jorge Vildas ledarstil. Men han fick sitta kvar, och tre av de 15 valde att återkomma nu till VM, bland annat mittfältsstjärnan Aitana Bonmatí.

Men flera nyckelspelare saknas fortfarande. Bland annat fyra av Fridolina Rolfös lagkompisar i Barcelona som nyligen vann Champions League.

Se inslaget som SVT Sports reporter Björn Nordling gjort om det splittrade spanska landslaget i spelaren ovan. Inslaget publicerades första gången inför semifinalen mot Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.