Malmö hade problem mot Degerfors men vann med 3-2. Foto: Bildbyrån

Tuffare än väntat för MFF i cupen

Malmö fick det oväntat tufft i premiären i svenska cupen mot Degerfors. Efter en svag första halvlek kunde MFF vinna med 3-2.

Efter en stark insats med en uddamålsförlust mot Chelsea i Europa League i fredags var det en annan utmaning som väntade Malmö FF i svenska cupen mot superettan-laget Degerfors.

Degerfors började matchen klart bäst och hade flera heta lägen men bollen ville inte in. Ju längre matchen gick desto mer kom MFF in i matchen. Och till slut kom hemmalagets ledningsmål. Romain Gall tog sig in från vänsterkanten och serverade snyggt Marcus Antonsson som gjorde 1-0.

Men glädjen blev kortvarig för MFF. I den 43 minuten kvitterade Degerfors till 1-1. Målvakten Johan Dahlin gick ut för att nicka men träffade lagkamraten Ahmedhodzic istället och Rasmus Alm fick helt öppet mål och kunde enkelt kvittera.

I den andra halvleken tog Malmö ledningen igen när Lasse Nielsen gjorde 2-1 i den 71:a minuten. Men bara några minuter senare fick Degerfors en straff. Nikola Ladan var iskall från straffpunkten och kvitterade till 2-2. Malmös replik kom bara några minuter senare. Med ett stenhårt skott satte Gall 3-2 till hemmalaget.

Nyförvärvet hjälte för Djurgården

Regerande mästarna Djurgården tog hem segern i cuppremiären hemma mot IK Frej. Kevin Walker gav hemmalaget ledningen med 1-0 med ett distansskott. Djurgården gjorde en stark insats och borde ha gjort fler mål, men Frejs målvakt Jonas Olsson storspelade. I andra halvlek gjorde nyförvärvet Aslak Fonn Witry 2-0 till Djurgården. Frej reducerade till 2-1 men var aldrig särskilt nära poäng.

Thern vann mot gamla laget

Simon Thern mötte sitt gamla lag, IFK Värnamo, som dessutom hans pappa, Jonas, är tränare för. Therns Norrköping hade inga problem med superettan-laget. Kalle Holmberg gjorde 1-0 på straff, Jordan Larsson utökade till 2-0 i andra halvlek. Värnamo reducerade till 2-1 innan Kalle Holmberg gjorde sitt andra mål och fastställde slutresultatet 3-1.