Anders Christiansen ser Rangers som favoriter inför kvällens returmatch mot Rangers. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö underdogs inför Champions League-kvalreturen – trots ledning

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Malmö FF returmatchen mot Rangers i Champions League-kvalets tredje omgång.

MFF leder med 2-1.

Men de ser ändå sig själva som ”underdogs”.

– Det är en stor överraskning om vi går vidare, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Skånelaget skaffade sig förra veckan ett gynnsamt utgångsläge, då de vann hemmamatchen med 2-1, efter en sen insläppt Rangers-reducering.

Därmed går MFF vidare till playoff på ett oavgjort resultat. Men Malmös lagkapten Anders Christiansen ser ändå inte ”Di Blåe” som favoriter inför dagens retur, borta på ett fullsatt Ibrox Stadium.

– Det är en stor överraskning om vi går vidare från denna runda, även om vi har biljetten i våra händer. Vi kommer göra allting för att försvara den och attackera i morgon. Jag tror alltjämt att Rangers är den största favoriten att vinna matchen. De ska också vinna den om man ser till budgeten, spelarna och så vidare, sade Christiansen på gårdagens presskonferens.

”I en totalt annan liga”

Enligt den ansedda sajten Transfermarkt är det sammanlagda värdet på spelarna i Rangers trupp över 1 miljard kronor. Spelarna i MFF:s trupp värderas till ungefär en fjärdedel.

– Kollar man på den ekonomiska delen så kan vi inte jämföra de två lagen – de är i en totalt annan liga. I vanliga fall ligger pengar till grund för resultat – trots det vann vi förra veckan, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

– Varje spelare bör ta chansen och skriva ett nytt kapitel i Malmös stora historia. Mina spelare kommer vara toppmotiverade i morgon mot ett väldigt bra lag, med utmärkta spelare och en utmärkt manager, och en klubb som är tillbaka där den hör hemma.

KLIPP: Här vinner Malmö mot Rangers (3 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.