Malmö – Djurgården. Foto: Bildbyrån

Tung DIF-vinst i toppmötet – efter sagolika avslutet

Säger du Mohamed Buya Turay och Tommi Vaiho vattnas det förmodligen i ögonen hos Djurgårds-fansen nu.

Turay för hans fenomenala avslut när han fri med Johan Dahlin placerade bollen i krysset.

Vaiho för hans straffräddning på Markus Rosenbergs straff, vilket osannolikt var Malmös sjätte raka straffmiss.

– Vi jobbar stenhårt och jobbar hela vägen in och har en fantastisk målvakt, säger en sprudlande glad Marcus Danielson till SVT Sport efter matchen.

När säsongen ska summeras kan detta mycket väl vara definierande händelser.

Situationen när Djurgårdens Mohamed Buya Turay vackert frispelades av Haris Radetinac och briljant direktplacerade in det som till slut skulle bli det enda målet i toppmötet mellan Malmö och Djurgården.

Och situationen när Malmös lagkapten Markus Rosenberg stod vid straffpunkten, fick vänta någon minut, och sedan sköt bollen i mitten av målet. på målvakten Tommi Vaihos ben.

Rosenberg besviken

– Ja vad ska man säga, tittar man på de chanser vi har så är det jag som har de flesta. Och utöver det så har vi en straff som jag missar också. Så det känns lite som att det är jag som är skillnaden idag, säger Markus Rosenberg.

– I dag väger det, tyvärr, över till det negativa. Det är klart det är tungt. Man vill aldrig vara den som gör att ditt lag förlorar, det är otroligt tungt

Djurgårdens sjätte raka nolla i ett hett och intensivt toppmöte. Det kan de tacka Tommi Vaiho för – Dif kan helt enkelt inte släppa in mål just nu.

– Helt fantastiskt, vi har en tuff start på matchen men jobbar oss in och vi sliter helt sjukt. Grym vinst, säger Dif:s Marcus Danielson.

Straffen kom till efter omdiskuterad situation. Malmös Anders Christiansen dribblade sig slalom-likt in i straffområdet och föll efter ett utsträckt Une-Larsson ben, om han träffades av benet är högst oklart.

Inte hänt på 20 år

Det är dock inte det som folk kommer att komma ihåg efter matchen, det de kommer att komma ihåg är Rosenbergs straff – rätt i målet på Tommi Vaiho.

Malmös sjätte raka straffmiss, vilket inte har hänt på 20 år enligt gracenote.

Segern gör att Djurgården leder allsvenskan med fyra poäng och har guldet i egna händer.

Malmö har nu sex poäng upp till Durgården.