Alli får flaska i huvudet. Foto: Bildbyrån

Alli fick flaska i huvudet – efter mål mot Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Ett namnkunnigt Tottenham hade inga problem med att göra två mål på antagonisten Arsenal i ”North London Derby” och vinna med 2-0. Dele Alli chippade vackert in slutresultatet i den andra halvaken. Spurs tog därmed revansch på Gunners från ligaförlusten.

När Arsenal och Tottenham senast möttes i ligaspelet vände laget och vann med 4-2 i ett praktfullt ”North London Derby”. När det var dags ligacup-kvartsfinal mönstrade Tottenham ett revanschlystet lag. Det lönade sig.

Matchens förgrundsfigur hette Dele Alli. Engelsmannen spelade fram en formstark Heung Min Son i den första halvleken till ett friläge – väl där hade sydkoreanen inga problem att placera in bollen bakom Peter Chech.

2-0 sedan flaska i huvudet

2-0 stod Alli själv för. Framspelad av den minuten tidigare inbytte Harry Kane chippade han iskallt in 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Dryga kvarten efter att Alli gjort 2-0 skulle han ta en inkast. När han sedan tittade upp mot publiken fick han en flaska i bakhuvudet. Efter kastet hördes Arsenal-publikens skratt.

– Det var en väldigt bra insats. Vi tog pressen och gjorde mål, det var det vi ville göra, säger Tottenhams vikarierande mittback Ben Davies till Kanal9. Vi ville komma hit och vinna – det gjorde vil. Vi är väldigt nöjda.

Närmare än en stolpträff från Alexandre Lacazette kom inte Arsenal ett mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.