Robert Lewandowski skadad – inför mötet med Kylian Mbappes, PSG. Foto: Bildbyrån

Tunga beskedet för Bayern München: Lewandowski skadad

Uppdaterad
Publicerad

En mardröm är ett faktum för Bayern München.

Lagets stora anfallsstjärna, Robert Lewandowski, är skadad och missar därmed bland annat kvartsfinalmatcherna mot PSG i Champions League.

Robert Lewandowski, 32, har den här säsongen gjort 35 mål på 25 matcher i Bundesliga för sitt Bayern München som han tillhört sedan säsongen 2013/2014. Den rutinerade polska anfallaren har sällan varit skadad och frånvarande under några längre perioder under karriären.

Men under tisdagen har den tyska storklubben lämnat ett tungt besked: Stjärnanfallaren är skadad och blir borta i fyra veckor.

Hann bli tvåmålsskytt

Det var i VM-kvalmatchen mot Andorra som Lewandowski skadade sig och byttes ut efter en dryg timmes spel. Innan dess hade han gjort båda målen i en match som Polen till sist vann med 3-0.

Missar CL-kvartsfinalmötena

Skadan ska röra det högra knät och nu får Bayern München klara sig utan Lewandowski när man ska möte franska storklubben Paris Saint-Germain i kvartsfinalen av Champions League.

Det första mötet spelas den 7 april i Tyskland och sedan är det dags för returen i Frankrike en knapp vecka senare, den 13 april.

KLIPP: Rosengård föll mot tyska toppklubben Bayern München (24/03-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.