Foto: Bildbyrån

Två fotbollsspelare stängs av för matchfixning

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsnämnden har stängt av två fortbollsspelare för matchfixning. De båda ungdomsspelarna har blivit avstängda till maj 2021.

De båda spelarna ska ha spelat i Syrianskas U19-lag när händelsen ska ha ägt rum, och stängs nu av för att träna, tävla och att utöva något uppdrag inom samtliga idrotter. Domen betyder att Riksidrottsnämnden ändrar Svenska fotbollförbundet och Disciplinnämndens beslut.

– Ärendet gäller att två spelare i Syrianskas U19-lag ska ha avsiktligen underpresterat i minst en match. Riksidrottsnämnden gör bedömningen att det är klart sannolikt att de båda spelarna medverkat till manipulation av en match i serien under säsongen 2017, säger Bo Bengtsson, vice ordförande Riksidrottsnämnden i ett pressmeddelande.

Förseelsen ska i normalfallet leda till cirka tre års avstängning. Men de båda spelarna får en kortare avstängning då ärendet dragit ut på tiden, och att de anmälda varit avstängda under utredningen av ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.